Att skicka blommor till människor är något av den vanligaste hälsningen som folk använder sig av för att visa att man skänker någon en tanke. Det man gör är att gå till en blomsterbutik som erbjuder den typen av tjänster, vilket de flesta blomsterbutiker gör idag. Där berättar man vad blommorna ska vara till för och vilken hälsning eller känsla man vill förmedla, eller också väljer man ut en egen hopsatt bukett. Vissa blombutiker erbjuder även möjligheten att skicka blommor till utlandet om man har nära och kära i ett annat land. Kostnaden brukar bli högre naturligtvis, men allt beror givetvis på vad man prioriterar.

Blommor till begravning

När någon har avlidit är det kutym att sända blommor till begravningen eller ta med sig en blombukett att lägga på kistan. Många har även med sig en enskild ros som man slänger ned på kistan om det är en traditionell jordbegravning där kistan sänks ned i jorden. Går man däremot inte på begravningen kan man skicka ett blommogram med en sorgebukett och en vacker banderoll med en hälsning. Att även sända en personlig tröstbukett till de närmaste är också vanligt.

Kärleksbuketter

När man älskar någon eller vill uttrycka sin kärlek till en människa som man har känslor för, är det också vanligt att bedyra sin kärlek med blommor. Men det kan vara bra att veta vad olika blommor och färger står för så att man inte ger dubbla budskap. En bukett som ska säga “förlåt” bör kanske inte nödvändigtvis innehålla samma blommor som en bukett som ska säga “jag är kär i dig”.

Gratulationsblommor

Födelsedagar, födslar och andra bemärkelsedagar som t. ex. studentfirande är utmärkt för att skicka blommor. Om det är till nyblivna föräldrar, kan man fästa något som hänvisar till barnet som en liten nalle eller ett rosa eller blått band beroende på vilket kön det är. Vanligt är det också att skicka en familjebukett med en mindre bukett bredvid den stora som symboliserar barnet.