Rosen är en speciell blomma med många olika budskap beroende på färg eller antal. Därför tänkte vi skapa en hel artikel bara för rosornas skull och berätta vad varje färg betyder.

Färger och bilder är av stor betydelse när man vill säga något. Det vet dessutom alla som har hemsidor. Det är inte bara texten som spelar roll, utan hela upplägget från A till Ö och tolkningen som besökaren får. Många företag som t.ex seo-hosting.se vet betydelsen av färg och form och hjälper företag att anpassa sina hemsidor med web hosting som överlag är en viktig service för att få mer internettrafik. Då är det smart att lägga upp innehållet så att det ser så attraktivt ut som möjligt för besökarna. Det handlar således om psykologi och marknadsföring.

Blomsterspråket har också en stark psykologisk effekt med många dolda budskap och färgen är ett av dem.

Röda rosor

Den röda rosen symboliserar kärlek och tillgivenhet på ett intensivt vis. Man behöver dock inte enbart ge bort röda rosor till en partner, utan även till en annan person som man verkligen älskar.

Vita rosor

Vita rosor kan bäras av bruden på bröllopet eftersom de indikerar oskuld och renhet. De har även en stark koppling till själen vilket gör de perfekta i blomsterarrangemang till en begravning.

Orange

En orange ros står för passion och förälskelse och passar därför bra både till en man eller en kvinna om man jämför med rosa rosor som helst ges till kvinnor för att visa att man är förälskad. Rosor med färgen orange kan skänkas till en person man nyligen börjat träffa eller dejta. När ni sedan tagit relationen till en högre nivå, kan den orange rosen bytas ut mot den röda.

Gula rosor

Symboliserar vänskap och välstånd, så ger man en gul ros till någon, vill man berätta att man enbart är vänner. Gula rosor kan givetvis också ges som vänskapsblomma till en kompis.

Aprikosfärgad ros

Denna färg innebär att man vill ge ut ett budskap om tacksamhet eller uppskattning, vilket kan vara bra att veta om man vill tacka någon för hjälpen.